‘Buiten de lijntjes’

Het jaar tweeduizendéénentwintig wordt voor mij het jaar van de ruimte. En vooral van ‘lekker buiten de lijntjes’, want daar is altijd meer ruimte.
Wat een heerlijke idee om vast te houden. Het is tijd voor de ruimte buiten de lijntjes. De ruimte waar creativiteit en inspiratie een kans krijgt om te komen en te stromen.
Ik heb er zin in om die ruimte - en de creatieve vrijheid! – op te zoeken.
Lekker veel water en kleur in aquarel. Grote aquarellen maken, dat lijkt me ook wel wat. In acryl werken met ‘bruinen en zwarten’ gecombineerd met warme en koele tinten. En misschien we meer abstract. Portret-, macro en stilleven afwisselen met kleurrijke bloemenschilderijen. Grote landschapen schilderen in olieverf. Inspiratie en ideeën genoeg!
Nu borrelt er ‘dit’, morgen mag dat weer heel iets anders zijn.
Heerlijk; er is zoveel te ontdekken, te proberen en te beleven. En natuurlijk gaat het hier over mijn eigen lijntjes, die mijn comfortabele schilderruimte afbakenen. Maar hoe mooi is het dat ik mijn ontdekkingen kan en mag delen met al die enthousiaste cursisten. Ik geniet van elk moment dat de schilderezels bezet zijn en er cursisten aan het werk zijn in het atelier.
Samen schilderen geeft zoveel meer plezier!
Ik reken erop dat we weer samen gaan schilderen! In het atelier, en dan vooral lekker buiten de lijntjes!

© 2021 Sonja Zeilmaker

Contact