Skip to main content

‘Buiten de lijntjes’

In december 2020 schreef ik: ' Het jaar tweeduizendéénentwintig wordt voor mij het jaar van de ruimte. En vooral van ‘lekker buiten de lijntjes’, want daar is altijd meer ruimte.'  En wat was dat een positieve gedachte en wat een fijn idee om een heel jaar vast te houden. Hoe anders is het gelopen. Voor ons allemaal.
Nu, 1 juli 2021, mogen we weer meer en ga ik verder experimenteren in de ruimte buiten de lijntjes. De ruimte waar creativiteit en inspiratie een kans krijgt. 

Lekker veel water en kleur in aquarel. Grote aquarellen! In acryl werken met ‘bruinen en zwarten’ gecombineerd met warme en koele tinten. En misschien ook meer abstract. Portret-, macro en stilleven afwisselen met grote - of juist heel kleine - kleurrijke bloemenschilderijen. Grote landschappen schilderen in olieverf. Inspiratie genoeg en volop ideeën!

Nu borrelt er ‘dit’, morgen mag dat weer heel iets anders zijn.
Het is een feest om zoveel te ontdekken, te proberen en te beleven. En natuurlijk gaat het hier over mijn eigen ruimte buiten mijn eigen comfortabel aanvoelende lijntjes. Het is ook het experiment, andere dingen doen, andere stappen nemen, andere inspiratiebronnen aanspreken.

Samen schilderen geeft zoveel meer plezier!
Ik geniet het meest als ik mijn ontdekkingen kan én mag delen met alle enthousiaste cursisten. Ik geniet van elk moment dat de schilderezels bezet zijn en er cursisten aan het werk zijn in het atelier. In september starten we weer, fingers crossed, een beetje als vanouds en vooral ook lekker experimenteel.
Ik duim ervoor, ik reken erop dat we weer samen gaan schilderen! In het atelier, en dan vooral lekker buiten de lijntjes!

blog buiten de lijntje