Skip to main content

Schilderen aan het strand van Domburg

Masterclass strand Domburg door Hans Versfelt

Fantastisch, leerzaam, leuk en totaal ontspannend! Dat is mijn ervaring met de driedaagse plein air masterclass van Hans Versfelt in Domburg. In juni 2024 heb ik er in het zonnetje heerlijk geschilderd! 

Water, wolken, mensen, zee en strand; genoeg om te schilderen daar in Domburg: duinen, standopgangen, strandtenten, terrassen met parasols en vlaggen, de watertoren, strandhuisjes én de bekende paalhoofden. 
In 2023 heb ik twee dagen onder leiding van Hans Versfelt aan het Zeeuwse strand geschilderd. En nu dus drie dagen, wat een feest!   2024 juni Domburg schildermasterclass spullen mee Drie ochtenden trok ik een boodschappenkarretje en een handzame rugzak (ook een krukje) gevuld met olieverfmaterialen, het duin over naar de afgesproken ontmoetingsplek. Daar stond Henk te wachten met een bolderkar (koffie! thee! lunch! lekkers! wijn/bier!) en Hans was vaak al op zoek naar de beste schilderplek. De plek om onze schilderezels op te zetten, met een goed zicht op een fijn onderwerp. Hans vertelt wat meeweegt in de keuze (o.a. mooi licht, wat geeft diepte). Dan start hij met een schilder-demo en staan wij, de acht deelnemers, gefascineerd te kijken hoe hij in een korte tijd een basis opzet. Zó leerzaam!

2024 Domburg demo HansNa de demo van een half uur richten wij onze plek in en gaan van start. Hans geeft iedere deelnemer doorlopend tips en laat je zien wat anders kan, waar verbeteringen liggen en vooral: waar moet je aandacht aan geven. Tussentijds schildert hij verder en kijken wij de kunst bij hem af. Top!
Henk brengt koffie/thee rond. Wij schilderen dapper door tot de lunch. Dan bekijken we eerst elkaars schilderijen  en happen daarna de lekkere broodjes weg. Energie voor de middag, want dan staat er een nieuwe plek, nieruwe demo van Hans en dus een nieuw schilderij op het programma. Drie dagen levert je dus zes  schilderijen op!

2024 Domburg schilderen met Hans Versfelt Zeeuws Licht 12

Veel geleerd en volop genoten! Ik vond het heerlijk om met m'n blote voeten in het zand, de zon op m'n bol en een penseel in m'n hand drie dagen 'los' te gaan. Met een leuke, gezellige groep en deskundige schilderbegeleiding door Hans en catering-verwennerij door Henk. Het afsluitend - en verdiende - glaasje wijn op het strand zorgde voor de puntjes op de I.  Hans Versfelt en Henk van den Boogaard bedankt hiervoor!

Meer informatie over de twee- of driedaagse schildermasterclasses:

- het Zeeuwse licht, masterclasses plein air kunstschilderen (tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief!)
- Hans Versfelt, plein air kunstschilder