Schildersezels, één rollator, wind en veel lachen!

Daar gingen we, tien dames en één man, naar Terschelling voor een schildervakantie. Zon, zee en mooie plaatjes om vast te leggen met penseel en verf. Een heerlijk huis met twee woonkamer en een ruime tuin. Wat kon ons gebeuren? Niks toch?

Het liep een beetje anders dan verwacht. Zomer 2018 kenmerkte zich als één lange zonnige zomer, tot wij naar Terschelling afreisden. Het werd een barre week. Het mooie weer bleef uit, wind en regen speelden vals spel. Maar ja, we waren op het eiland, met al onze schilderspullen en wat hebben we een plezier gehad!

Het programma paste ik hier en daar aan. Van buiten schilderen kwam het soms niet en er zijn niet zoveel schilderijen gemaakt als gehoopt. Toch hebben we veel geleerd, getekend en toch ook geschilderd, genoten van de natuur en van elkaar, gelachen (véél gelachen) en heerlijk gegeten. Elke avond gingen we naar een andere plek om de natuur te ontdekken en te tekenen in de boekjes.

Foto Terschelling 3

(2018 – september, met Annemijn, Nardy, Coby, Geertje, Katinka, Nel, Ruud, Jacqueline, Betty, Hannie en Sonja. Tien fietsen, één auto en een rollator! Van jong, 21 tot wat ouder, 80 jaar en van beginnend tot gevorderd schilder)

Mooie documentjes zijn die boekjes geworden. Net als de schilderijen die we in barre omstandigheden op de dijk bij de Wierschuur hebben gemaakt. De meest typerende foto van onze schildervakantie is wel die van Nel en Jacqueline die weer en wind trotseerden en zich – hoe dapper – bovenop de dijk een plekje zochten. Wat hebben we daar een bekijks gehad! En kou ook! Het was een troost om even in Oosterend met koffie en (cranberry)gebak op temperatuur te komen.

Er was ook mooi weer, een hele middag lang. Dat hebben we meegepakt door in de tuin te schilderen (uit de wind!), naar West te fietsen en bij de Walvis weg te zwijmelen voor het mooiste uitzicht van Nederland. Een leuk project van Ruud en mij, leuk om te doen en mee te maken. Voor herhaling vatbaar, maar in 2020 eerst naar Lucie en Gerrit in Frankrijk!

Schildervakantie in Noord-Frankrijk, Lorraine
15 tot en met 18 oktober 2020
meer informatie

Foto Terschelling 2