Programma schilderweek Lorraine

Zondag circa 16.00 uur aankomst deelnemers
Er wordt iedere dag – behalve op woensdag – les gegeven en geschilderd onder begeleiding van Sonja Zeilmaker. De lessen zijn ’s ochtends na het ontbijt en ’s middags na de siësta, of einde middag (borreltijd) en doorlopend tot het diner.

Het programma hieronder kan – vanwege weers- of andere omstandigheden – worden aangepast.

Zondag

avond – kennismaken, oefening als start van de schilderweek

Maandag

dagdeel 1
– we gaan naar buiten, er is zoveel moois te zien! Tekenend verkennen van de omgeving aan de Maas. Ik leer je over compositie zoeken, kleine schetsjes maken, donker/licht vastleggen, werken met houtskool.

dagdeel 2 - opzet schilderij ‘aan de Maas’ – hoe begin je en waar zet je de eerste penseelstreek. Zoek een mooie plek en ik help je stap voor stap.

Dinsdag

dagdeel 1&2 – Schilderen op de heuvel, uitzicht, koren/bloemenvelden, wijngaarden. Wat ga je schilderen? Ik leer je een andere manier om je schilderij te starten. We gebruiken houtskool, (kleur)potlood en papier, maken een onderschildering en gaan kijken: wat zie je? Welk uitzicht betovert jou? Wat leg je vast in je houtskooltekening en schilderij?  
Lunchpakket mee en tijdens diner een leerzame nabespreking. 

Woensdag

Vrije besteding. Ontdekken Metz, Verdun of zwemmen in Lac de Madine. Optioneel en in overleg is ook een schilderdag mogelijk.

Donderdag

dagdeel 1 – We maken de schilderijen af en ben je daarmee klaar, dan is er een fijne oefening.

dagdeel 2 – Schilderen in de tuin/op het terras. Typisch frans stilleven. Hier ga je vanuit een houtkooltekening starten met je (laatste) schilderij. Hoe dat moet? Dat ga ik je leren.

Vrijdag

dagdeel 1 – Werken aan het typisch frans stilleven in de tuin of op het terras.
dagdeel 2 – De laatste hand aan alle schilderijen, misschien een expositie in het dorp. Afsluitend diner en vroeg naar bed.

Zaterdag

vertrek na ontbijt, met een lunchpakketje voor onderweg

Kosten
Schilderweek € 745,00

  • 6 nachten in (gedeelde) kamer, inclusief 6x ontbijt, 4x lunch, 5x diner, regelmatig hapje/drankje tussendoor en een lunchpakketje op de dag van vertrek
  • 4 dagen schilderles, minimaal twee dagdelen per dag, volgens programma
  • Alle schildermaterialen zoals doeken, papier en (acryl)verf
  • 4x nabespreken en afsluitende evaluatie
  • Exclusief genuttigde aperitief/wijn en andere alcoholische dranken

Neem je niet deel aan de schilderlessen, maar ben je er verder wel bij, dan betaal je € 560,00.

Betaling
Na aanmelding ontvang je een nota van 15% van de kosten. Uiterlijk zes weken voor aanvang van de schilderweek moet het volledige bedrag betaald zijn. 

Annulering

  1. Wij adviseren je een – goede – annuleringsverzekering af te sluiten.
  2. De annuleringsregeling van ‘l Orchidee Sauvage is van kracht.
  3. Mochten er, vanwege Covid-19, door de Franse of Nederlandse overheid maatregelen worden getroffen die reizen of groepsvorming niet mogelijk maakt, dan wijken we uit naar een latere datum in 2021. Uiteraard in goed overleg.

© 2021 Sonja Zeilmaker

Contact